Fie Gaunaa

Adresse:

Ørebjergvej 46, Gundsømagle

4000 Roskilde

Telefon:

22811089

Mail:

fie@gaunaa.dk

Hjemmeside:

www.gaunaa.dk

Jeg har tegnet og malet siden jeg var lille. Da jeg blev teenager begyndte jeg at kigge efter, når min far malede akvareller. Især naturbilleder fra Sverige interesserede mig. Da jeg var cirka 20 år gammel købte jeg min første pakke akrylfarver, og blev glad for dem. Det brunlige billede fra klostergården i Fiesole / Firenze er mit første akrylmaleri. I modsætning til akvarel tørrer akryl jo ret hurtigt, så man hurtigt kan male videre og ikke skal vente længe med næste lag. Men min maleteknik er stadig præget af akvarelteknik, hvor jeg nogle gange maler med meget vand.

Jeg er uddannet folkeskolelærer og har undervist i billedkunst i 20 år. I mange år fik jeg kun tegnet og malet i forbindelse med mit arbejde. Jeg fik malet et par billeder i ren akryl (billedet med det væltede hus i en sø – en installation, der var på Wanås Slott), men blev så mor til tvillinger, og dermed fik jeg ikke så meget fritid til at passe min egen hobby.

Jeg har dog altid været god til at fotografere motiver, som min far bl.a. har hygget sig med at male.

I 2017 blev jeg sygemeldt med stress. Og der genoptog jeg malingen med motiver fra familiens ødegård i Sverige. Jeg blandede akvarel (baggrund) med akryl og POSCA tusser. Jeg synes selv, jeg fandt en ret fin måde at gengive efterårstræer på. Og jeg fandt stor glæde ved at male og fik det hurtigt godt igen.

Jeg foretrækker motiver med natur. Jeg holder af at gå tur i skoven eller ved stranden, hvor jeg finder stor indre ro og finder følelsen af at verden er vidunderlig. Jeg tror at jeg forsøger at gengive denne ro og følelse af storslåethed i mine billeder. Måske er jeg inspireret af Guldaldermalernes landskaber, Skagensmalernes billeder af vand. Jeg holder også af roen i stuerne hos Hammershøi og Carl Larsson

Udsigt fra skoven bag Hovdala
Udsigt fra skoven bag Hovdala
Vanås
Vanås
Svensk skov
Svensk skov
Træ på mark
Træ på mark
Stendige og to drenge
Stendige og to drenge
Oprør i himlen
Oprør i himlen
Ramponeret legehus
Ramponeret legehus
Jysk udsigt
Jysk udsigt
Fiesole
Fiesole
Drenge på strand
Drenge på strand
Bortsmidt landbrugsredskab ude i en skov
Bortsmidt landbrugsredskab ude i en skov
Båd ved Lursjön
Båd ved Lursjön
Asters i Skåne
Asters i Skåne

Tryk på billedet herover og se flere af kunstnerens værker.

Udstillinger:

  • Kunst i Pinsen, Slusehuset ved Kattinge værk 2020

  • Kunst i Pinsen, Slusehuset ved Kattinge værk 2021

  • Kunst i Pinsen, Slusehuset ved Kattinge værk 2022